Cranes Coaching

Doorbreek Stress
& Hormonale Disbalans

Heb jij het gevoel dat je:

zittende vrouw, gekleed in een blauw pak, met vingers op het voorhoofd als teken van hoofdpijn als gevolg van stress en hormonale disbalans

Hoe ontstaat een hormonale disbalans?

Wat we zien in onze huidige westerse maatschappij is dat we steeds verder van de natuur afwijken. De maatschappij is vooral gericht op tijd, perfectie en snelheid. We gaan zo snel dat ons lichaam en brein het bijna niet meer bij kan houden. Aandacht en liefde besteden aan ons lichaam, gevoelens, emoties en gedachten is er nog maar weinig. Hierdoor kunnen we onrust, spanningen, stress of overprikkelingen ervaren. Onze energieniveau gaat naar beneden, de balans tussen inspanning en ontspanning is ver te zoeken en we staan vervolgens onbewust de gehele dag aan.

Door deze intense manier van leven, de druk van buitenaf of die we onszelf opleggen, in combinatie met de verkeerde voeding en leefstijl, beïnvloeden we onze hormonale balans.

vrouw, gekleed in een zwart pak, lopend met een klok in haar handen, gestrest
Dit kan echt anders

Hoe fijn zou het zijn als je:

vrouw vrij van stress op een strand, glimlachend

Ik ben er voor je als coach, therapeut en hormoondeskundige

Vanuit een holistische benadering, behandel ik je klachten via verschillende invalshoeken, als westerse geneeskunde, alternatief en oosterse geneeskunde.  Ik leer je een bredere kijk te geven over wat stress precies met je doet en hoe je jouw mentale, fysieke en emotionele gezondheid kunt gaan verbeteren. Stress heeft namelijk, naast een onregelmatig slaapritme, verkeerde voeding en leefstijl, een enorme impact op onze lichamelijke en hormonale ongemakken. Om je weer fijn en lekker in je vel te laten voelen is het dús belangrijk om stress bij de bron aan te pakken en vervolgens een stevig fundament op te bouwen. Een goede gezondheid begint immers met een sterke en stabiele basis.

happy and confident woman

Stap voor stap werken we samen aan:

BODY

Body

Het fysieke niveau

Ontdek hoe je stress kunt doorbreken en welke hormonen uit balans zijn. Leer om uit je hoofd en naar je lichaam  te gaan luisteren en te ontdekken wat jouw lichaam je wilt vertellen.  Onderzoek welke lifestyle en mentruatiecyclus je momenteel hebt en hoe je je voeding , beweging, ontspanning en slaap, aan de hand van je cyclus, stap voor stap kunt gaan verbeteren. 

MIND

Mind

Het mentale niveau

Leer waar stress vandaan komt en wat cortisol met je hormonen en je zenuwstelsel doet. Ontdek wat je kunt doen om je mind en zenuwstelsel te leren ontspannen en negatieve gedachten, onrust en zorgen los kunt leren laten. Samen bouwen we aan een gezonde mindset en positieve helpende gedachten voor meer innerlijke rust.

LOVE

Love

Het emotionele niveau

Begrijp en ontdek je emotionele blokkades. Wat zijn je diepgewortelde patronen ?  Waarom wil je wel maar lukt het niet? We gaan je gewoonten en  patronen leren herkennen en waar nodig aanpassen. Samen werken we aan het helen van je gekwetste innerlijk kind en het vergroten van je zelfliefde, acceptatie en zelfvertrouwen.

SOUL

Soul

Het spirituele niveau

Wie ben je echt ? Wanneer en bij wie kan en mag jij van jezelf helemaal je authentieke zelf zijn? Samen gaan we werken aan je visie, missie en levenspad. Je gaat leren je krachten, talenten en manifestatie in te zetten. Je leert om de regie in eigen handen te nemen en te gaan kiezen voor een leven wat jou en je lichaam en mind gelukkig en blij maakt.

Wat ontvang je?

Tijdens het op maat gemaakt traject zullen we samen bespreken hoeveel sessies er nodig zijn om je persoonlijke doel te realiseren. Waar sta je aan het einde van het traject? Wie ben je na het behalen van je doel? Om je zo goed mogelijk te begeleiden pas ik zowel coachende als therapeutische methodieken toe binnen het traject.

Je ontvangt:
  • Een persoonlijk op maat gemaakt traject, gebaseerd op je persoonlijke hulpvraag en doel ( gemiddeld 8 -10 sessies van 1 tot 1,5 uur)
  • Onderzoek welke hormonen uit balans zijn
  • Persoonlijk advies over stress vermindering, hormonen, lifestyle, voeding, slaap en beweging
  • Lichaamswerk en bewegingsoefeningen voor hormoon verbetering en ontspanning van het zenuwstelsel
  • Persoonlijke visualisaties, meditaties en ademhalingsoefeningen
  • Educatie over het stresshormoon cortisol, het begrijpen van je mentruatiecyclus, bioritme en hormonen
  • Optioneel: Energetische healing
  • Optioneel: Buiten Coaching
  • Gedurende het gehele traject bereikbaar via whatsapp en mail voor eventuele vragen of extra begeleiding

Zij gingen jou voor...

Maria 28 jaar, Hilversum

"Ik ben heel tevreden met de begeleiding van Carlijn. Ze is geweldig in wat ze doet! Ze heeft een warme persoonlijkheid en weet haar vinger precies op de pijnlijke plekken te leggen. Dat doet ze zonder oordeel, maar met het volste vertrouwen dat we daar nu echt verandering in gaan brengen."

Sandra 31 jaar, Elst

"De sessies bij Carlijn heb ik als zeer prettig ervaren. Doordat Carlijn zich erg open en professioneel opstelt, voelde ik me er erg thuis. Hierdoor was ik in staat zelf ook erg open en transparant te zijn. Carlijn heeft me erg geholpen bewuster naar de wijze van beslissingen maken in mijn leven te kijken, valkuilen te herkennen en geleerd hoe ik hier beter mee om kan gaan. Hierdoor sta ik nu positiever en sterker in het leven. Ik heb gezien hoe mijn leven er ook uit kan zien als ik andere keuzes maak. Dus nu spring ik in het diepe om te gaan doen waar ik meer blij van wordt."

Jantine 40 jaar, Nijmegen

"Bedankt voor alle mooie leermomenten en inzichten die je me hebt gegeven. Ik begrijp mijzelf nu veel beter en voel me hierdoor veel krachtiger"

Henriette 56 jaar, Arnhem

"Ik ben blij dat ik door Carlijn ben gecoacht. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en Carlijn heeft mij gecoached bij het schrijven van mijn CV en motivatiebrief. Daarnaast heeft ze mij sollicitatietrainingen gegeven om goed voorbereid het sollicitatiegespek in te gaan. Carlijn is erg vakkundig, zij werkt prettig en doelgericht. Je kunt zien dat zij al jarenlange ervaring heeft met werkbemiddeling en ik beoordeel haar dan ook met een zeer goed."

Sanne 34 jaar, Heteren

"Carlijn heeft een fijne persoonlijkheid. Ze kan je op je gemak laten voelen en zich goed inleven. Ze gaat in op wat er op het moment van de sessie speelt. Ze neemt ruim de tijd, stelt de juiste vragen en laat antwoorden vanuit jezelf komen. Na elke sessie kreeg ik een mail met opdrachten voor de komende weken. Elke sessie gaf nieuwe inzichtingen om mee aan de slag te gaan. Ik heb veel tips gekregen om mijn doelen te kunnen bereiken. Wat ik ook erg fijn vond is dat ze flexibel is in het maken van afspraken."

Maaike 34 jaar, Nijmegen

"Heel erg bedankt voor je hulp en steun de afgelopen 4 maanden. Ik heb ontzettend veel van je geleerd en weet nu beter om te gaan met mijn hooggevoeligheid en dat van mijn kind."

Anna 25 jaar, Herveld

"Vanaf januari 2022 ben ik begonnen bij coaching door Carlijn. Ik heb de tijd erg prettig ervaren. Ze neemt de tijd en de aandacht voor je. Als er recente gebeurtenissen zijn plaatsgevonden, dan wist ze de les hierop aan te passen. Dat vond ik erg fijn. Ik heb me bij haar erg op me gemakt gevoelt. Ik ben in het aflopen half jaar veranderd als persoon, ik heb mezelf weer leren kennen. Met haar hulp heb ik geleerd om positiever in mijn schoenen te staan en daar ben ik haar onwijs dankbaar voor. Ik kan het iedereen zeker aanraden om deze stap te zetten.:

Faye 31 jaar, Arnhem

"Het was een mooi en waardevol traject wat me veel inzichten heeft gegeven en waarbij ik heb geleerd om te gaan met mijn hooggevoeligheid en deze in balans te brengen. Bedankt daarvoor."

Sarah 20 jaar

"Carlijn is een hele fijne en zeer begripvolle coach. Ze heeft me de juiste handvaten en inzichten gegeven om aan mijn valkuilen en pijnpunten te werken. Deze hebben mij sterker en bewuster van mezelf gemaakt! Daarnaast heeft ze een hele fijne en open persoonlijkheid. Hierdoor voel je je snel op je gemak en was de samenwerking heel makkelijk. Al met al was het voor mij zeer waardevolle ervaring en ben ik daar erg dankbaar voor!"

Kraanvogel

Wanneer je aan het einde van het traject komt en je hormonaal in balans bent, je vitaal en energiek voelt en vol zelfvertrouwen in je eigen kracht staat, nemen wij afscheid en zal je jouw vleugels spreiden om uit te vliegen naar een mooi nieuw hoofdstuk van jouw leven. Een nieuw begin, vol met nieuwe kansen en mogelijkheden en vooral veel geluk. Net als de cranebird: “THE BIRD OF HAPPINESS”

Today is a new begining